Klassiske bøger som webserier del 1

YouTube er et sted fyldt med forfærdelige ting, og fantastiske ting. En ting som jeg virkelig godt kan lide ved YouTube, er de mange fantasifulde genfortællinger af klassiske bøger.

For det meste er det studerende med få penge som har lavet disse serier. Det betyder at de måske ikke er de flotteste serier, men de er meget kreativt opsat. Derfor skal man lige give dem et par afsnit, før de fanger.

Jeg har lavet en liste med mine yndlings webserier.

Det viste sig at være ret mange, så indlægget blev delt i to.

The Lizzie Bennet Diaries

maxresdefault

Den her er nok den mest kendte webserie, og et godt sted at starte. Det er en moderne genfortælling af Stolthed og Fordom. Den vandt sågar en Emmy for et par år tilbage. Den er godt lavet, og du kan ligeså godt aflyse dine planer for i dag.

Emma Approved

emma-approved-review-austen-web-series

Af de samme producerer som lavede Lizzie Bennet Diaries. Det er en moderne genfortælling af Jane Austens Emma. Ligesom med bogen Emma,  så kan det godt tage et par afsnit før mange bliver fanget. Emma karakteren er ikke jordens mest likeable person, men hun prøver.

The March Family Letters

maxresdefault1

En moderne genfortælling af Pigebørn, som er en af mine absolut yndlings klassikere.  Det er desværre kun den første del af Pigebørn, og det vides ikke endnu om der kommer mere.

The Autobiography of Jane Eyre

maxresdefault2

En genfortælling af Jane Eyre af Charlotte Brontë. Det er en god genfortælling af hvordan, Jane ville have været i vores tid med sociale medier og vlogs.

Nothing Much to Do 

maxresdefault3

En moderne genfortælling af Shakespeares “Storstohej for ingenting”.  Den er lavet af en flok New Zealanske teenager, og foregår ligeså på en New Zealandsk gymnasium. Den er utrolig sød, og godt lavet.

Green Gables Fables

7ab659e67b95d0ae8be98527ebb217de

En moderne genfortælling af Anne fra Grønnebakken, hvor Anne har sin egen vlog. Ligesom i bogen kan Anne godt være lidt overgearet til tider, men det er trods alt en del af hendes charme.  Deres casting af Gilbert er rimelig spot on.

Har i nogen yndligs webserier? Jeg søger altid efter nye overspringshandlinger.

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s