My Lady Jane af Cynthia Hand

3.75 ud af 5 stjerner

My Lady Jane er en genfortælling af Lady Jane Greys liv. Der er lidt sandhed i denne her genfortælling, men også en del fantasy.

Som 16-årig bliver Lady Jane Grey tvunget til at gifte sig med en komplet fremmed. Det er i sig selv ikke særlig fedt. Samtidig er der nogen som prøver at stjæle tronen fra hendes fætter kong Edward, den eneste søn af Henrik d.8.

Den bedste måde jeg kan beskrive denne bog på er: Monty Python møder Young Adult Fantasy. Den er mærkelig, som i absurd mærkelig, men samtidig utrolig sjov. For det første viser det sig, at Janes nye mand har en interessant måde at bruge sin dag på.  Janes mand bruger hele dagen på at være en hest. Ja du læste rigtig, en hest. Hver morgen med solopgangen forvandler han sig ufrivilligt til en hest. Lad os bare sige, at Jane fik sig noget af et chok den første morgen efter brylluppet.

Cynthia Hand og hendes medforfatterinder Brodi Ashton og Jodi Meadows tager ikke deres bog højtideligt. Den er skør, absurd og mærkelig.

Deres intention med My Lady Jane er at give Jane et bedre liv og slutning end historien gav hende. Igennem hele historien bliver vi gjort opmærksom på hvad der er sandt, og hvad der nok ikke var sandt. For eksempel var det nok ikke sandt at Henrik d.8. kunne forvandle sig om til en løve, og spise dem han var utilfredse med. Det som My Lady Jane gør er, at man næsten håber at det var sandt, for det ville da gøre historien en tand mere underholdende.

Sproget i bogen er underholdende, og nemt at læse. Bogen er hellere ikke lang, og den tog mig kun en dag at færdiggøre.

Skal man læse den, hvis man vil vide hvad der rigtig skete med Lady Jane Grey? Nok ikke.

Skal man læse den, hvis man vil hører en god røverhistorie, og hvordan Lady Jane Greys liv burde have været? Ja tusinde gange ja.

Lån den på dit bibliotek her

Køb den evt. her

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s