5 bøger som får dig til at læse igen

Du kender det måske, engang elskede du at læse men i dag kan du ikke få dig selv til det. Det at læse er blevet en pligt, og ikke ud af lyst. Fem år på universitet ødelagde en stor del af min læseglæde, og læselyst. Lidt ironisk når man har brugt tre af årene på at læse engelsk litteratur.

Bøgerne på denne liste fik mig til at læse igen. Kendetegne ved disse bøger er, at de nok ikke er høj litteratur, men de er underholdende. Når alt kommer til alt, læser de fleste jo for at blive underholdt.  Ligeledes hører alle disse bøger enten under fantasy eller sci-fi genren.

Cinder (the Lunar Chronicles) af Marissa Meyer

cinder

Cinder er i dette univers en cyborg- et menneske med robotdele.  Hun bor med hendes stedmor, to stedsøstre og robotten Iko. Som i det originale eventyr, bliver Cinder ikke behandlet særlig godt, men hun tager det ikke så tungt. En dag da hun står i sin lille bod på markedet, hvor hun arbejder som mekaniker, bliver hun opsøgt af prinsen, som vil have hende til at fikse hans hjælperobot. Da Cinder siger ja, bliver hun viklet ind i et kæmpe mysterium med konsekvenser hun aldrig ville kunne have forudset.

Jeg husker da jeg læste synopsis til Cinder: En genfortælling af Askepot, var det virkelig nødvendigt? Ja, det var det og hvilken genfortælling. Cinder er den første bog i serien, hvor hver bog introducerer en ny karakter og alle karakterenes historier bliver flettet sammen.

 

A Court of Thrones and Roses af Sarah J. Maas

512bdepgixvl-_sx327_bo1204203200_

Vi befinder os Pritanien, som er delt i to med en kæmpe mur mellem menneskerne og eleverne. Denne mur er ikke hvad der optager Feyre, hendes hverdag er en daglig kamp for overlevelse. Hver dag tager Feyre ud for at jage mad til hendes families bord. Efter en ulykke, kan hendes far ikke forsørge familien og hendes søskende gider ikke engang forsøge.

En dag dræber Feyre en stor ulv, som viser sig at være en elver i forklædning. Dette har konsekvenser, da prisen for at tage et magisk liv er høj.

Hvis vi skal være helt ærlige, så var det toen i den her serie som virkelig fik min læseglæde tilbage. Dog er det lidt bøvlet at anbefale en toer. Ikke at A Court of Thrones and Roses ikke er underholdende, fordi det er den. Dog ved jeg ikke om jeg havde læst toeren, hvis jeg ikke allerede viste hvor meget folk var oppe at kører over den. Som sagt er denne serie ikke høj fancy intellektuel litteratur, men gudfader bevar mig vel du bliver underholdt.

A Court of Thrones and Roses er en genfortælling af Skønheden og Udyret. Ikke noget jeg bemærkede, før jeg bagefter fik det at vide.

 

Percy Jackson serien – ok alt af Rick Riordan

28187

Ikke overraskende nok handler Percy Jackson and the Lightning Theif (som er den første bog i serien) om Percy Jackson. Percy er ikke en helt almindelig dreng. Skolen er hård for ham, da han både er ordblind og har ADHD. Denne kombi er der dog en grund til, da det viser sig at Percy er halvgud. Men da Percy finder ud af hvad han egentlig er, så begynder hans problem virkelig at tage til.

Ja denne her serie er faktisk for 12 årig. Men bær over med mig, hvis du kan se bort for dette så kommer du ud på noget af et eventyr. Rick Riordan har skrevet rigtig mange bøger, som hver især kan læses på ca. en dag. Du kommer til at lærer en masse om græsk mytologi, og du kommer til at grine, meget.

 

Illuminae af Amie Kaufman og Jay Kristoff

23395680

En ganske almindelig morgen i 2575 slår Kady op med sin kærste Ezra. Dog et par timer efter bliver deres planet invaderet. Kady og Ezra kæmper sig ombord på et evakuerende rumskib. Det viser sig dog, at kærstesorger og planetødelæggelse er de mindste af Kady og Ezras problemer.

Selvom det godt kan tage et par sider at skulle vænne sig til, hvordan denne bog er skrevet, så er det det værd. Illuminae er ikke skrevet som alle de andre bøger. Illuminae er fortalt gennem en fil af hackede dokumenter – inklusiv emails, skemaer, militærfiler, internetbeskeder, medicinske rapporter, interviews.

 

Graceling af Kristin Cashore

3236307

I Graceling møder vi Katsa, og i hendes verden bliver mennesker født med et helt særligt talent. Katsas talent er at hun er god til at dræbe. Katsa onkel er konge, og Katsas talent gør at hun er hendes onkels hårdtslående hjælper. Dog bliver Katsa snart sat i en situation, hvor hun skal finde ud af om hun vil bruge hendes evner til noget godt eller ondt.

Det var en af de bøger, som havde stået på min boghylde i lang tid. Som i rigtig lang tid. Positiv omtale, og lige i min læsesmag, men havde jeg læst den? Nej. Jeg husker tydeligt da jeg endelig begyndte på den. Måske ti sider inde fik jeg den der gode følese. Den følslse der siger ”det her bliver en god tur.” Hvilket var sandt. Graceling er en god læsetur. Har den nogen troper som ses i meget fantasy og YA fantasy? Ja, men den er underholende nok til at du tilgiver den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s