Shadow and Bone af Leigh Bardugo

3.75 ud af 5 stjerner

Shadow and Bone er den første bog i Leigh Bardugos Grisha trilogi.

Vi følger Alina Starkov som bor i Ravka, hvor nogen er født med magiske evner: Grishas. Alina er ikke fødte med nogen former for magiske evner. Siden hun kan huske, har hun været forældreløs. Hun er nu soldat sammen med hendes bedste og eneste ven Mal, som hun er vokset op med på børnehjemmet.

Det er begge på vej ind i Skyggehavet, som er en ørken af livsfarligt, uigennemtrængeligt mørke. Skyggehavet har delt Ravka i to, og nu er det stolte rige på randen af kollaps.

Det er i Skyggehavet at Aline opdager, at hun kan mere end hun tror. Hendes ven Mal bliver livsfarligt såret, og da hun prøver at redde ham kommer Alinas nye evne frem i lyset. Denne evne giver Alina adgang til grishaernes overvældende verden og til deres leder: Mørklingen.

Før jeg begyndte på Shadow and Bone, havde jeg hørt meget blandet om hele serien. Dette gjorte at jeg gik ind til serien med lave forventninger.  Hvilket hvis vi skal være ærlige er den bedste måde at læse bøger på.

Shadow and Bone har elementer, som er genkendelige fra andre fantasibøger: en hovedperson som pludselige har magiske evner og en kærlighedstrekant. Dog har Leigh Bardugo skabt en verden, og magisystem som er helt sin egen.

Skurken i serien, eller hvem der viser at være skurken i serien, har flere lag. Intet er som du troede det var, og læseren ligesom Alina ved ikke hvem man kan stole på.

Nu har jeg snart læst alle Leigh Bardugos bøger, og som altid skriver hun så utrolig godt. Bardugo har en evne til at skabe karakterer, som føles virkelige og ikke bare som karakterer i en bog. Alina er ikke den perfekt hovedperson, hun er menneskelig og kan til tider være en smule irriterende.

Shadow and Bone er en stærk begyndelse på en trilogi, som ligger op til spænding og nye overraskelser.

Jeg læste Shadow and Bone på engelsk, men på dansk hedder den Grisha – pigen og mørkningen.

Lån den på dit bibliotek her

Køb den evt. her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s