Et rige af tåge og vrede af Sarah J. Maas

3.75 ud af 5 stjerner

Et rige af tåge og vrede er bog nummer to i Sarah J. Maas’ serie om Feyre Acheron.

Alt det som skete under bjerget hjemsøger stadig Feyre. Hun er tilbage i forårsriget, og genforet med Tamlin. Hun burde være glad, men hendes verden er blevet vendt på hovedet. Feyre er blevet til High Fae, og hun kaster op hver nat på grund af mareridt. Ikke nok med det, så har hun også lavet en aftale med natterigets herre, Rhysand. Denne aftale gør, at hun langsomt bliver ledt dybere ind i Rhysands rige og politiske planer.  Feyre må finde ud af hvem hun er i denne nye verden, fordi en fare turer på horisonten.

Et rige af torne og roser var egentlig en god bog, dog slår Et rige af tåge og vrede den overlegent.  Jeg har altid svært ved at beskrive hvorfor man bliver så afhængig af den her bog. Et rige af tåge og vrede får mig til at opfører mig som en teenagepige, og jeg har allerede genlæst den for mange gange.

Et rige af tåge og vrede handler om at finde sig selv efter noget traumatiserede er sket. Ja, det Feyre har været igennem er ikke noget der normalt sker, men følelsen er det samme. Feyre har levet på randen af komplet fattigdom, hun har sultet, blevet svigtet, tvunget til at forlade sit hjem, forelsket sig i en mand som viste sig ikke at være den rigtige og så har hun dræbt uskyldige mennesker. Alt det Feyre har været igennem er nok til at give de fleste post traumatisk stress, og i starten af bogen lider Feyre.

Et rige af tåge og vrede handler om at komme videre efter noget forfærdeligt er sket. Den handler om at rejse sig op igen. Okay, det hjælper også at Feyre og Rhysand har lidt for meget kemi med hinanden end godt er. Et rige af tåge og vrede er en kærlighedshistorie, både at lære at elske en ny men lige så meget at lære at elske sig selv.

Et rige af tåge og vrede er en karakterbaseret bog. Dette betyder at selvom at der sker noget, så er det karakterudvikling og deres interaktioner som driver bogen. Det er måske det egentlig minus ved bogen. Hvis du ikke bryder dig om karaktererne, så er der ikke meget som kan få dig til at blive ved med at læse.

Et rige af tåge og vrede har måske været en svær toer for Sarah J. Maas, men det er den bedste toer af en serie jeg har læst i meget lang tid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s