Siege and Storm af Leigh Bardugo

3.75 ud af 5 stjerner

Siege and Storm er nummer to i Leigh Bardugos Grisha Trilogy.

Sammen med Mal, er Aline Starkov på flugt fra Ravka og Mørkningen. Det ender dog med at de bliver taget til fange. Dette fangskab fører dem ud på en farefuld rejse, hvor de møder den mystiske Kaperkaptajn Nikolai. Han redder dem fra Mørkningen, og straks er de på jagt efter flere forstærkere til Alina.

Alinas største problem er ikke blot at Mørkningen er tilbage, og mere magtfuld og hævntørstig end nogensinde. Nej, Alinas problem er at Mørkningen ikke blot vil have Ravka, men også hende.

Den første bog handlede om Alinas kamp for at blive Solopvækker, og hendes følelser for både Mal og Mørkningen. I Siege and Storm er fokus et andet sted. Her handler det om Alinas kamp for at overleve, og hendes forsøg på at redde et helt kongerige.

Normalt kan bog nummer to i en serie godt føles lidt flad. Dette er dog ikke sagen i Siege and Storm. Der sker næsten noget hele tiden, og du ved ikke rigtig hvor du har folk.

Selvom jeg stadig finder Mal som karakter kedelig, betyder det ikke at jeg ønsker at Alina skal hoppe i Mørklingens arme. Dog er Mørklingen en af de mere interessante skurke jeg har læst i længere tid.

Siege and Storm introducerer også læseren til Nikolai, den mystiske Kaperkaptjan. Nikolai bringer med sig en masse humor, som jeg lidt savede i Shadow and Bone. Han er ligeledes interessant, fordi man aldrig rigtig ved hvor man har ham.

Alt i alt er Siege and Storm en god toer, forstået på den måde at den giver en lyst til at læse nummer tre.

Du kan låne den her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s