En guide til Booktubers

Hvad er en booktuber? Det er det kreative navn der består af book + (you)tube. Sagt med andre ord, en booktuber er en person som laver videoer om bøger på Youtube. Hvad kan du bruge dem til? Siden jeg for det meste læser på engelsk, bruger jeg for det meste booktubers til at blive inspireret til at læse nye bøger.

Mit største problem med booktubers er, at de kan være meget overgearet og knap så kritiske. De største af dem (eller i hvert fald de amerikanske) elsker alle sammen de samme bøger og genren YA fantasy.

Jeg har på fornemmelsen af, at det som gør nogen booktubers populære er deres personlighed, og entusiasme omkring bøger og knap så meget deres analyse og kritiske gennemgang af bøgerne.

Dog er det ikke sådan for alle booktubers. Jeg har samlet en lille liste med dem som jeg selv ser, og som har givet mig et par bøger eller ti til min ”to be read” liste.

PolandBananasBooks

entertainment-books-2014-12-book-vloggers-main

Christina Riccio, som er kvinde bag PolandBananasBooks, har de fleste følgere på YouTube. I hvert fald når det kommer til den engelsktalende verden. Hun var også den første booktuber jeg faldt over. Personligt kan hun godt være lidt overgearet til mig, men hun er god til at gøre grin med sig selv og bogverden. Hendes anmeldelser er ikke super kritisk, men hun er entusiastisk omkring de bøger hun elsker.

Genre: YA fantasy og contemporary

Katytastic

hqdefault2

Kat O’Keefe er kvinden bag Katytastic. Sammen med PolandBananasBooks og en anden booktuber, har Katytastic en månedlig virtuel bogklub. Det jeg godt kan lide ved hende er, at hun er ærlig omkring de bøger hun kan lide, og dem hun ikke kan. Hun har en masse selvironi, og er sjov på en knap så overgearet måde i forhold til andre booktubers.

Genre: YA fantasy, fantasy og contemporary

Peruse Project

regan-peruseproject-paperback-paris

Regan står bag Peruse Project. Hun læser mange bøger, og læser dem hurtigt. I forhold til mange andre af de store booktubers, er hendes videoer meget struktureret og hendes analyse af bøgerne meget gennemført. Hun kommenterer når bøger genbruger idiotisk troper, men er også ærlig omkring at hun stadig elsker de samme bøger. Den bedste måde at beskrive hendes kanal på er, at hun har en smule mere akademisk fremgang til hendes analyse af bøgerne, som hun så blander med hendes egen mening og følelser.

Genre: YA fantasy, fantasy, historisk fiction og sådan set alt andet.

A Clockwork Reader

hannah-a-clockwork-reader-paperback-paris

Bag A Clockwork Reader er Hannah. Hun er lidt i samme genre som Peruse Project. Forstået på den måde, at hun ikke er bange for at gå imod strømmen med de bøger hun ikke kan lide. Hun er ærlig og kritisk omkring hvad hun læser, og hendes holdninger.

Genre: YA fantasy og contemporary og historisk fiktion.

Der er en hav af booktubers derude, som jeg endnu ikke har set. Denne lille liste er kun dem, som jeg faktisk følger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s