Bedre end bogen?

Den overskrift var næsten blasfemisk at skrive. Det at en film eller serie kan være bedre end den bog den er baseret på. Men det kan den.

Ligeså er det muligt at mine valg vil dele vande. Siden alle oplever bøger og film forskelligt. Nogen gange er mange bare nød til at leve livet lidt farligt, you know?

Ringenes Herre

ringenes-herre

Okay, jeg kan lige så godt sige det. Please dræb mig nu ikke. Tolkien skriver ikke særlig godt. Er han fantastisk til at skabe universer, og sin helt egen mytologi? Ja. Men der er få som bliver underholdt af ti siders beskrivelse af en skov. Jeg har læst Ringenes Herre trilogien en gang i mit liv, hvorimod jeg har set filmene flere gange end jeg kan tælle. Det burde ligesom sige nok.

True Blood

true-blood-s1-paquin-moyer-trammell-kwanten-wesley-bauer-ellis-preston-skarsgard-woll-dvdbash-01

Det som gør at The Southern Vampire Mysteries aldrig fangede mig helt var, at det var Sookie som var det eneste synspunkt vi havde. Vi var fangede inde i Sookies hoved, og det kunne godt blive lidt trættende i længden. Hvorimod True Blood så vi historien fra flere vinkler, hvilket hjalp gevaldigt.  Hverken True Blood eller The Southern Vampire Mysteries er det bedste underholdning nogen sinde. Dog kom jeg aldrig mere end en bog ind i bogserien, hvorimod jeg har set alle sæsoner af True Blood.

Game of Thrones

game-of-thrones-season-6-header

Det er lidt det samme med Tolkien. Altså mine problemer med George R.R. Martins bøger. Selvom Game of Thrones efter de første sæsoner faldt gevaldigt i kvalitet (mest manuskriptmæssigt, dragerne er stadig pæne), så underholdte de mig stadig mere end bøgerne. Dog var der karakter som var med i bøgerne, som aldrig kom med i serien. Dog med den måde som serien har behandlet kvindelige figurer på, så er det nok for det bedste.

Clueless

51p2bxda2bi1l-_sy450_

Altså Jane Austens Emma er stadig en god bog. Dog er jeg altid vild med når folk tager chancer, og genfortolker et kendt værk på en ny måde. Altså, jeg er vild med det når det faktisk virker. Det må man sige det gør i Clueless. Faktisk så godt, at jeg er i tvivl om folk faktisk ved at den er baseret på Jane Austens Emma.

Romeo og Julie

4f6d0afc1c7992d577870534103eef82-claire-danes-william-shakespeare

Okay den her er lidt snyd. Da Shakespeares teaterstykker trods alt var skrevet til at blive opført, og ikke læst. Dog er Baz Luhrmanns Romeo and Juliet så fantastisk overdramatisk, at jeg er sikker på at Shakespeare selv ville have kunne lide den. Ja ja, når man har en bachelor i engelsk, så ved man lige, hvad gode gamle Will ville have.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s