Shades of Magic serien af V.E. Schwab

4.5 ud af 5

Shades of Magic serien består af bøgerne  A Darker Shade of Magic, A Gathering of Shadows og A Conjouring of Light.

I denne verden findes der fire parallelle verdener med hver sin London:

Red London, Grey London, White London og så Black London som ikke findes længere.

maxresdefault

Kell er en af de få, som kan rejse imellem disse verdener, en såkaldt Antari. Kell hører hjemme i Red London, hvor han er vokset op med prinsen af denne London og hans familie. Jobbet som Antari betyder at Kell skal levere beskeder imellem de forskellige Londoner, og det er præcis på en af disse ture at han møder Delilah. Delilah lever i Grey London som lommetyv. Mest af alt drømmer Delilah, eller Lila som hun helst vil kaldes, om eventyr og alt det som hører med. Derfor ser hun straks muligheden for et andet og mere spændende liv, da hun ved et tilfælde redder Kell. Hvad de begge ikke ved er, at deres møde er starten på noget af et eventyr.

Det er altid lidt svært at skulle opsummere tre bøger, især uden at give for meget væk. Dog vil jeg mene, at denne serie følger den klassiske fantasy trilogi opbygning. Forstået på den måde, at den første bog A Darker Shade of Magic opbygger universet, karaktererne og deres forhold til hinanden, bog to A Gathering of Shadows bygger videre på historien og samtidig bygger op til den store finale, hvor den sidste bog A Conjouring of Light er den store finale med alt hvad der hører til.

Shades of Magic serien er en rigtig god klassisk fantasy serie med alt det som gør genren fantastisk: spændende velskrevne karakterer, et virkelig godt opbygget og spændende univers, en handling som ikke er for forudsigelig og skrevet i et sprog der både er godt men hellere ikke for tungt.

Personligt har jeg en forkærlighed for Lila, men det hænger nok sammen med at jeg selv gerne ville tage på store fantastiske eventyr, men til tider også kan være lidt for dumdristig. V.E. Schwab lykkes virkelig med at skrive karakterer som føles levende, fordi de både tager gode beslutninger men samtidig fejler og tager dumme valg.

Mit måske eneste problem med serien er the big bad onde til sidst. Jeg var fan af skurkene i bog 1, og ligeså næsten mangel på samme i bog 2. Selvom skurken, hvis man overhovedet kan kalde den/ham det, faktisk skaber konsekvenser for vores karakterer, så han ikke videre interessant. Jeg er endnu engang mest fan af en skurk, som føles menneskelig som du til tider næsten (næsten!) hepper på.

Det sagt så er Shades of Magic serien en velskrevet serie, som giver dig alt hvad du kunne ønske af fantasygenren. Jeg har hørt en lille fugl synge om, at serien måske enten bliver til en film eller en tv-serie, og det tror jeg bøgerne ville passe perfekt til.

Lån første bog i serien A Darker Shade of Magic her

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s