De bedste bøger jeg har læst i 2017

Jeg ender nok med at have læst omkring de 60 bøger i 2017. Det er en del bøger, og det er derfor jeg har snydt lidt med den her liste og vælger at inkludere serier i stedet for enkle bøger. Denne liste indeholder de bøger, jeg er blevet mest underholdt af i 2017 og en kort forklaring om hvorfor de er blevet valgt. For at prøve noget nyt, så er listen kronologisk og følger i hvilken rækkefølge jeg læste bøgerne.

A Court of Thrones and Roses serien af Sarah J. Maas

c3cywg-veaaewdc

Den første bog i denne serie A Court of Thrones and Roses var egentlig ikke noget at skrive hjem om. Det er derimod toeren A Court of Mist and Fury som gør, at serien er kommet med på listen. Denne toer, som var blevet hypet utrolig meget, er nok den bedste toer jeg har læst i en serie i lang tid. Selvom handlingen i sig selv måske ikke var så spændende eller banebrydende, så var karakterudviklingen og håndteringen af trauma så interessant og anderledes for en fantasybog. Sagt med andre ord, så er det sjældent at fantasybøger som sådan håndterer de traumer som deres hovedpersoner går igennem. Ligeså lykkes det Sarah J. Maas at skrive karakterer som bliver med dig, selv når du er færdig med bogen.

Six of Crows/Crooked Kingdom serien af Leigh Bardugo 

72a05-six2bof2bcrows

I Six of Crows følger vi en grupper af udskud som er på en umulig mission: at bryde ind i et fængsel som ikke kan brydes ind i. Crooked Kingdom følger vi de samme karakterer og  konsekvenserne af hvad der skete i Six of Crows. Serien lyder måske ikke som noget, men der må du tro om igen. Der er action, plot twists, velskrevne karakterer og du er underholdt fra start til slut. Serien forgår i samme univers som Grisha serien, og er lidt som en efterfølger til den. Dog kan man sagtens læse denne serie uden at have læst Grisha serien (det var det jeg gjorde.)

Daughter of Smoke and Bone serien af Laini Taylor

dosab__span

Jeg var faktisk lidt i tvivl om jeg ville inkludere denne serie eller ej. Vi følger i Daugher of Smoke and Bone serien Karou, som ikke ved hvem hun er og som bor sammen med monstre fra en verden hun ikke kender til. Til dagligt er Karou kunststuderende i Prag, og udfører hun leveringer fra hendes pseudo farfigur Brimstone. Alt dette ændrer sig da hun møder Akiva. Som min korte opsummering hentyder til, så er første bog meget klassisk ”pige møder mystisk fyr, hendes liv ændres” plot. Det var måske også derfor, at den første bog ikke rigtig fangede mig. I den anden bog i serien Days of Blood and Starlight kommer grunden til at serien er kommet med på listen. Her bliver vi åbnet op for en hel ny og tragisk verden. Ligeså er bogen meget mere mørk og rå end så mange andre fantasybøger. Alt i alt fortjener serien en plads på min liste, fordi den er anderledes end så meget andet jeg har læst. Både i sprog, og i plot.

Illuminae/Geminia serien af Amie Kaufman og Jay Kristoff

illuminae-files

Denne serie er faktisk slet ikke færdig, den sidste bog udkommer i 2018. Dog var den nød til at blive inkluderet i denne liste. Selvom selve karaktererne og plottet i bøgerne kan blive en tand for teenagedrama agtig, så er den måde bøgerne er skrevet på helt igennem fantastisk. Begge bøger i serien bliver fortalt igennem en fil af hackede dokumenter – inklusiv emails, skemaer, militærfiler, internetbeskeder, medicinske rapporter, interviews. Ligeså er lydbøgerne til denne serie anbefalingsværdig, da det er som at lytte til et gammeldags radioskuespil. Faktisk så vil jeg næsten anbefale at læse bøgerne og lytte til lydbøgerne samtidig.

The Grisha serie af Leigh Bardugo 

grisha-trilogy-covers

I Grisha serien møder vi Alina, som egentlig føler hun bare en ganske almindelig person uden de store kræfter. For at sige det mildt, så tager Alina godt og gruelig fejl. For ikke nok med at Alina har magiske kræfter, så er hendes kræfter så stærke at de rivaliserer den mystiske Darkling (eller Mørklingen som han så fint hedder på dansk.) Kogt helt ned, handler Grisha serien om Alina og hendes vej til at accepte og finde ud af hvem hun er og hvad hendes kræfter kan. Dog er serien meget mere end bare det. Grisha serien indeholder ligeledes end af de meste interessante skurke jeg har læst i længere tid. Mere kan jeg ikke rigtig skrive, uden at spoile serien.

 

Shades of Magic Serien af V.E Schwab 

shadesmagic-us

Som jeg nævnte i min anmeldelse af serien, så er denne serie alt hvad du kan ønske dig i en fantasyserie. Der er et veludviklet univers og magisystem, der en spændende handling og karakterer som føles levende og bøgerne er skrevet i et sprog som fanger dig. Den er sådan en klassisk god og underholdende fantasyserie, som virkelig understreger min kærlighed for genren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s