Bøger jeg skal læse i 2018

Dette indlæg er lidt af en blanding af nye kommende bøger, og bøger jeg burde have læst for lang tid siden. Denne liste er ikke alle bøger jeg kommer til at læse i 2018. Min Goodreads reading challenge er trods alt på 30 bøger. Dette er blot en list af bøger, som jeg virkelig føler jeg burde få læst i 2018.

Skriv endelig, hvis der er andre bøger du føler jeg burde få læst i 2018.

The Thief (The Queen’s Thief #1) af Megan Whalen Turner

448873

Jeg ved egentlig ikke så meget om denne serie, andet end den kom ud i 2005 og kun bliver bedre og bedre. Kort fortalt handler The Theif om en tyv, som tror han kan stjæle alt. Dog virker det til at serien er meget mere end, hvad de små resumer jeg har læst giver indtryk af.  Hvad jeg kan læse mig frem til, så læser de fleste denne bog så de kan få lov til at læse to’eren i serien The Queen of Attolia. The Queen of Attolia skulle være noget af en fantasybog, og bygge videre på det univers vi får præsenteret i The Thief.

 

The Power af Naomi Alderman

9780316547611_p0_v2_s550x406

Den her bog står på min hylde derhjemme. Den venter på at blive læst, og jeg har kun hørt gode ting om den. Over hele verden vågner alle kvinder op til at de har fået magten. Med et knips med fingrene kan de pådrage forfærdelig smerte, endda død på deres ofre. Det går nu op for enhver mand på jorden, at de har mistet kontrollen. Bogen er beskrevet som The Hunger Games blandet med The Handmaid’s Tale. Ej, men så bliver det jo ikke meget bedre.

 

The Nightingale by Kristin Hannah

21853621

Tro det eller ej, jeg læser faktisk andet end fantasy og sci-fi. Hvis vi skal være helt ærlige, så læser jeg det meste, så længe jeg er underholdt. Dog har jeg altid haft en forkærlighed for historisk fiktion. The Nightingale er blevet udråbt til at være en af det bedste af gud og hver mand. Bogen handler om to franske søstre under 2. verdens krig.  Imens mændene er ude og kæmpe i krigen, fokuserer The Nightingale på hvad der skete på hjemmefronten for alle konerne, døtrene og søstrene som var ladt tilbage.

 

The Final Empire (Mistborn #1) af Brandon Sanderson

thefinalempire-620x1024

Brandon Sanderson er åbenbart en af de der forfattere du skal have læst, hvis du skal kalde dig selv for fantasyfan. Måske er det derfor jeg har udskudt at læse hans bøger. Fordi i min verden, hvis du kan lide fantasy så er du en fantasyfan. Det sagt læste jeg de første tre kapitler af den her bog, og var grebet nok til at den nu står på min reol derhjemme. Kort fortalt bliver den første bog i serien solgt på ”What if the Dark Lord won?” Jeg kunne nævne, at jeg har læst nok Harry Potter fanfiction til at vide hvordan det ender. Men det er en snak for en anden dag. The Finale Empire foregår i en verden, hvor den onde har vundet og nu skal en gruppe usandsynlige helte prøve at gøre hans liv til et helvede.

 

Obsidio (The Illuminae Files #3) af Amie Kaufmann og Jay Kristoff

24909347

Den store finale til Illuminae serien. Som de andre bøger, er Obsidio fortalt igennem en fil af hackede dokumenter – inklusiv emails, skemaer, militærfiler, internetbeskeder, medicinske rapporter, interviews. Jeg regner med at læse bogen og lytte til lydbogen samtidig. Hver for sig er de begge gode, men sammen får du en læseoplevelse ud over det sædvanlige.  Bogen udkommer d.13 marts 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s