We Lost the Sky af Marie Howalt

3.75 ud af 5 stjerner

Jeg fik tilsendt denne bog af forfatteren Marie, en gang i februar. Den opmærksomme læser ville nok bemærke, at vi nu befinder os i juni. Tog det mig så lang tid at læse We Lost the Sky? Nej, men jeg har den seneste tid ikke haft overskud til at læse. Når jeg får tilsendt bøger, især debutromaner, vil jeg gerne læse disse med mine bedste intentioner og overskud. Den tid er heldigvis kommet.

I We Lost the Sky er jorden gået under. Derfor befinder vi os i en postapokalyptisk verden. Dog var verden forberedt på jordens undergang, derfor blev der bygget en masse kuppelbyer – kun for de udvalgte selvfølgelig. Bogens handling foregår omkring en af disse kuppelbyer, som ligger i Italien og beskytter det gamle Firenze. Her møder vi Renn, som er en nomade der bliver væk fra sin gruppe. I ødemarken kæmper han en brav kamp for at overleve. Da en kæmpe storm ankommer, søger Renn ly og kommer ved et uheld til at vække en skabning fra de gamle tider. Vi møder ligeledes Luca, som suser landet rundt for at finde gamle teknologi som han kan bruge i sit værksted. Sidst men ikke mindst, møder vi Teo, som bor inde i kuppelbyen. Hun er datter af byens leder, men i al hemmelighed leder hun efter modstandsbevægelsen. Teo føler nemlig, at de mange mennesker som lever i forfærdelig forhold udenfor byen, skal have bedre levevilkår.

Det jeg var allermest fan af ved We Lost the Sky er, den verden den foregår i. Jeg tror aldrig jeg har læst en postapokalyptisk roman, som ikke foregik i en eller anden version af USA (eller England). Så det faktum, at Howalt har skrevet en bog som foregår i et postapokalyptisk Italien er i sig selv anderledes og spændende. Hun formår ligeså, at få denne verden til at virke realistisk og som noget der godt kunne ske i fremtiden.

En anden ting, som jeg var fan af ved denne We Lost the Sky var det ikke eksisterende romantiske indslag. Jeg har ikke tal på, hvor mange postapokalyptisk bøger jeg har læst, især YA, hvor der smidt en romantisk indslag ind, som ligeså godt kunne være skåret fra. Måske er det bare mig, men hvis jeg levede i en postapokalyptisk verden, ville mit fokus først og fremmest være overlevelse og ikke romance. Derfor er det rart at have en bog, som skiller sig ud.

Min eneste kritik af bogen, og grunden til at jeg ikke giver den en højere karakter, er det faktum at jeg til tider fandt handlingen en tand for forudsigelig. Dog vil jeg ikke afsløre noget for nogen kommende læser, derfor må i selv bedømme om i finder den forudsigelig eller ej.

Alt i alt er We Lost the Sky noget af en debutroman, med en velbeskrevet postapokalyptisk verden og med Science Fiction elementer som vil gøre en hver sci-fi elsker glad.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s